روش صحیح و اصولی چیدمان منزل بعد از اسباب کشی
مراحل چیدمان منزل بعد از اسباب کشی
به نظر می رسد باز کردن وسایل بعد از اسباب کشی تمامی ندارد. بعد از مرحله پراسترس و خسته کننده جابه جایی و رسیدن به خانه جدید، اگر دوست دارید هرچه سریع تر و راحت تر هر چیزی را در جای مناسب قرار دهید از روش زیر استفاده کنید.
حالا من هستم و خانه کوچکم و انبوهی از جعبه هایی که قرار است روزهای زیادی را با محتویات آنها سپری کنم. راستش را بخواهید وقتی جعبه ها از کامیون پیاده و درون خانه لختم روی هم تلنبار شدند، از فکر اینکه تا کی باید با این آشوب سر کنم، لرزه ای بر جانم افتاد، اما حس خوب صاحب خانه شدن به تمام این نگرانی ها و دل آشوب ها می چربید و مرا آرام می کرد. اکنون وقت ساختن است، ساختن رؤیایی که همیشه در ذهنم داشته ام:کلبه ای فندقی با وسایل و چیدمانی که من می خواهم…
قدم اول:جعبه ها به صف!
زمان بسته بندی وسایل، محتویات جعبه ها را با برچسب مشخص نمودم و علاوه بر این روی هر جعبه نام فضا را نیز ذکر کردم؛ برای مثال جعبه ای که ظروف را در آن گذاشته بودم را با نام آشپزخانه مشخص کردم.
این کار برای باز کردن وسایل، کمک زیادی می کند، به این صورت که اکنون جعبه های هر فضا را در آن فضا قرار می دهم.
قدم دوم:مهم ترین وسایل به برق!
قبل از شروع به چیدمان اسباب و وسایل، مهم ترین وسایل خانه را که شامل یخچال، گاز، تلفن و… می شود، راه می اندازم، آب گرم را امتحان می کنم و وسایل گرمایشی و سرمایشی را نیز تنظیم می کنم. اصلا دوست ندارم شب اول از سرما یخ بزنم یا از گرما آب پز شوم یا از گرسنگی تلف گردم. در ضمن فضای کوچکی در نشیمن برای استراحت های کوتاه خودم و همیارانم فراهم می کنم.
قدم سوم:آشپزخانه، گل سرسبد خانه!
هیچ کس نمی تواند منکر این واقعیت شود که آشپزخانه گل سرسبد خانه است. ازآنجایی که این فضا سرچشمه خوراک و تغذیه ما برای دوپینگ کردن برای انجام کارهاست، بهتر است زودتر از فضاهای دیگر چیده شود، پس ابتدا سراغ آشپزخانه می روم.
قدم چهارم:آغوش گرم رختخواب خودم!
شاید پیش خودتان فکر کنید که نشیمن باید هر چه زودتر چیده شود؛ چون معمولا اولین جایی است که در بدو ورود به خانه به چشم می آید، اما باید بگویم شرمنده! من جای خواب راحت و فضای شخصی ام را به همه چیز ترجیح می دهم. اینکه خودم احساس راحتی کنم در اولویت است، پس بی خیال نشیمن می شوم و بعد از آشپزخانه سراغ اتاق خوابم می روم.
قدم پنجم:کل ها رو بچین، جزءها رو بذار!
یک وسواس سمج درونم وجود دارد که اصرار می کند هر فضا را تمام و کمال بچینم و بعد سراغ فضای بعدی روم، اما من در مقابل این وسواس مقاومت می کنم؛ چون اگر این گونه پیش رود هیچ گاه به فضای بعدی نمی رسم و احتمالا تا سال دیگر گرفتار چیدمان خانه خواهم بود؛ بنابراین ابتدا مبلمان بزرگ و اصلی هر فضا را جای می دهم و جعبه های وسایل جزئی و ریزه میزه را در گوشه ای از همان فضا می گذارم تا به موقع سروقتشان بروم.
قدم ششم:خوشگل سازی ممنوع!
همان طور که بی خیال جزئیات می شوم، تزئینات را نیز به زمانی موکول می کنم که ذهنم از این همه شلوغی و آشوب در فضاها رها شده باشد. ضمن اینکه تزئینات، زمانی می توانند به خوبی انتخاب شوند که چیدمان فضا قالب ثابتی به خود گرفته باشد و بتوانم بر اساس آن دست به انتخاب بزنم.
روش صحیح بسته بندی اثاثیه منزل
هنگام اسباب کشی هیچ چیز ناراحت کننده تر از باز شدن کارتن، ریختن وسایل و صدای شکستن بشقاب های چینی نیست. پس بهتر است قبل از پر کردن کارتن ها با وسایل باارزش با مهارت بسته بندی آشنا شوید.در اینجا شما را با روش های صحیح بسته بندی اثاثیه منزل آشنا می کنیم.
کارتن ها را درست بسته بندی کنید
برای داشتن کارتن خیلی محکم، ته جعبه بین درزها را نوارچسب بزنید. در مرحله بعد، نوارچسب را عمود بر چسب قبلی بزنید. برای محکم تر شدن، کف کارتن روزنامه یا مقوای ساده بگذارید. با توجه به نوع وسایل، آن ها را داخل روزنامه بپیچید. بعد از پر شدن کارتن، در آن را بسته، روی آن نوارچسب زده، کناره های کارتن را برچسب بزنید. محتویات داخل کارتن و این که مربوط به چه کسی است را روی برچسب بنویسید.
وسایل مشابه را با هم بسته بندی کنید
برای مثال داروها را با وسایل ریز آشپزخانه داخل یک جعبه نگذارید. چون موقع باز کردن کارتن، وسایل با هم قاطی شده، باعث گیج شدن شما می شود و تفکیک آن ها کار سختی است.از حوله و دستمال ها برای محکم ماندن وسایل در جای خود و سر نخوردن آن ها استفاده کنید.
بهترین بسته بندی زمانیست که وسایل در جای خود با کمک چیزهای دیگر ثابت بوده، از فرو ریختنشان جلوگیری کنیم.
بعد از پر شدن کارتن روی آن بنویسید مربوط به چه کسی است و محتویات آن چیست؟
با یک فلش قسمت روی جعبه را مشخص کنید.
اگر وسایل شکستنی است، روی آن بنویسید “شکستنی با احتیاط حمل شود”.
لباس ها را داخل کارتن های مخصوص قرار دهید
این کارتن ها ( کارتن های رگال دار ) دارای رخت آویز و جالباسی بوده، به راحتی می توان لباس ها را داخل آن ها آویزان کرد. با این جعبه ها هنگام بسته بندی در وقت صرفه جویی زیادی می شود.
دیگر مجبور نیستید لباس ها را از چوب لباسی بیرون آورده، آن ها را یک به یک تا کرده، داخل کارتن قرار دهید. به راحتی آن ها را با همان شکل بدون چروک شدن داخل کارتن بگذارید. حتی می توانید آن ها را به صورت دلخواه بر اساس رنگ، ضخامت یا فصل تقسیم بندی کنید و هنگام ورود به خانه جدید، به راحتی از کارتن در آورده، سریع و بدون زحمت در کمد قرار دهید.
بگذارید وسایل خرت وپرت داخل دراور باقی بماند
اگر در داشتن کارتن خالی محدودیت دارید یا انتقال وسایل دراور به کارتن برایتان مشکل است، در صورتی که داخل کشوها وسایل شکستنی نیست، بگذارید وسایل داخل کشو باقی بماند. کشوها را با چسب نواری به بدنه کمد یا دراور محکم کنید. دقت کنید که دراور رنگ شده نباشد. نگذارید نوارچسب مدت طولانی روی دراور باقی بماند و چسب زدن را در آخرین لحظه جابه جایی انجام دهید.
بشقاب ها را نزدیک لبه کارتن قرار دهید
بسیاری از افراد بشقاب ها را ته جعبه می گذارند اما اگر آن ها را نزدیک لبه قرار دهید، احتمال شکسته شدنشان کم تر است. بشقاب ها را داخل روزنامه بپیچید. ته کارتن و گوشه های جعبه وسایل دیگر قرار دهید تا بشقاب ها سر جای خود محکم و ثابت بمانند و جابه جا نشوند.
موقع بسته بندی ظرف های بلور، ظروف سنگین تر را ته گذاشته و ظرف های کوچک و ظریف را رو قرار دهید تا در صورت باز شدن جعبه موقع جابه جایی احتمال شکستن آن ها کم تر باشد. روی این جعبه ها حتما کلمه شکستنی را بنویسید.
بسته بندی لوازم منزل
روی ریسمان نوارچسب بزنید
هنگام بستن کارتن ها از ریسمان استفاده کنید. برای راحت تر باز شدن جعبه روی ریسمان را چسب بزنید و بگذارید مقداری از آن به صورت اضافه از زیر چسب بیرون بماند. این کار ممکن است کمی وقت گیر باشد ولی هنگام باز کردن جعبه نیازی به کاتر یا وسیله تیز نخواهید داشت. فقط کافیست نخ را بکشید تا در کارتن راحت باز شود.
کارتن ها را برچسب بزنید
اگر محتویات داخل کارتن ها را مشخص نکنید، زمان ورود به خانه جدید، جای قرار دادن هر جعبه مشخص نخواهد بود. رفتن به سراغ هر جعبه و باز کردن و اطلاع از داخل آن ها و این که هر جعبه ای در کدام اتاق قرار بگیرد، کار فوق العاده سختی است. پس زرنگ باشید و هر کارتن را لیبل بزنید. می توانید روی لیبل، اتاق مورد نظر، محتویات جعبه و این که مربوط به کدام یک از اعضاء خانواده است را بنویسید. لیبل را در اطراف جعبه بزنید نه روی آن.
پایه های مبل و اتصالات وسایل را جداگانه بسته بندی کنید
هنگام جابه جایی ممکن است چرخ های مبل ها کنده شوند. بنابر این قبلا آن ها را جدا کرده، بسته بندی و برچسب بزنید. این که مربوط به کدام مبل هست را هم یادداشت کنید.
این روش را در مورد تابلوها، قاب عکس ها و آینه ها هم به کار ببرید. بعضی از قاب ها یا آینه ها با پیچ یا وسایل خاصی آویزان شده اند و هنگام جابه جایی ممکن است گم شوند. آن ها را داخل کیسه نایلون بسته بندی کرده، روی وسیله بچسبانید و یا جداگانه با برچسبی که روی آن اسم وسیله را نوشته اید، کنار وسایل مشابه قرار دهید.
جمع کردن و بسته بندی وسایل را زودتر شروع کنید
منتظر نشوید تا هفته آخر برسد و بعد شروع به جمع کردن وسایل کنید. بسیاری از وسایل که تا زمان اسباب کشی نیازی به آن ها ندارید را چند ماه زودتر جمع کنید (مانندلباس های فصل بعد، وسایل مخصوص تعطیلات، ظروف کریستال، ظرف های پایه دار مخصوص عید و کتاب هایی که قبلا خوانده اید و تا دو ماه آینده قصد خواندن دوباره آن را ندارید). درست است که در این مدت دیدن کارتن ها در گوشه خانه چندان خوشایند نیست ولی با این کار یکی دو هفته مانده تا جابه جایی استرس نخواهید داشت.